Bútor-tuning

Ha a kivitelező némi jószándékkal rendelkezik a megrendelő felé, jelentős költségektől tudja megkímélni.

A szekrények belsejében még a kevésbé erős felületű bútorlapok is viszonylag épen tudnak maradni. Itt csekély kopásos - karcolásos igénybevétel éri őket. Cseréjük a legtöbb esetben nem indokolt.

Még a konyhabútorok esetén is, általában csak a mosogatós szekrény doboza válik kidobóssá az évek során. A korpuszok éle új élzárást kaphat, így zárt ajtóknál teljessé válik az új bútor érzet. A frontok teljes cseréjével, némi takarólemezzel sarokpolcokkal teljesen újjá varázsolhatjuk megunt bútorunkat.

A tömör MDF lemezből készült festett ajtók felújítása is viszonylag egyszerű. Csiszolás-zsírtalanítás után egy-két újabb festékréteg felhordásával új értelmet nyer a bútor. A babaszobába készült rózsaszín ajtólapok így válhatnak zölddé, vagy lilává, a tinédzser vágya szerint. Új fogantyúkkal, modern beépített világítással, takaró, és díszlécekkel rakhatjuk fel a koronát a "királyra" sikerült bútor fejére.

Csak hab a tortán, hogy a környezetet is védjük, ha kevesebb hulladék kerül a lomtalanításkor a kupac tetejére.

 

Régi szekrénysor felújítása
A 20 éves Tv cseréje kapcsán vált időszerűvé a szintén több mint 20 éves, Bubiv által gyártott Nóra szekrénysor megújítása. Az Egger kínálatából választott krémfehér bútorlap ajtók, és a modern fogantyúk jóvoltából született újjá a szekrénysor. A hatást tovább fokozza a felső, és alsó pult vastagítása. A működést a fiókcsúszók, és pántok cseréje tette kifogástalanná. Az LCD TV praktikus beépítése még tárolóhely növekedést is eredményezett. A PC klaviatúrát speciális pánttal sikerült használhatóan és stílusosan eltakarni.